به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، نشست رسانهای هفته هنر انقلاب اسلامی، با حضور علی فروزانفر، معاون هنری حوزه هنری و دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی و علی قربانی مدیرعامل موسسه سپهر سوره هنر صبح امروز شنبه ۱۹ فروردین ماه با تشریح برنامههای این رویداد فرهنگی هنری در حوزه هنری برگزار شد.
فروزانفر در ابتدای صحبتهای خود با گرامیداشت یاد و نام شهید آوینی و یادآوری مصوبه شورای فرهنگی عمومی کشور تاکید کرد: ۲۰ فروردین ماه در تقویم به نام روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است که همزمان با روز شهادت شهید سیدمرتضی آوینی است. امسال، نهمین سالی است که حوزه هنری برای گرامیداشت این موضوع و زنده نگاه داشتن نام شهید آوینی و ترویج و تبلیغ هنر جامع انقلاب اسلامی، این رویداد را برگزار میکند.
وی افزود: البته امسال هفته انقلاب اسلامی با شبهای قدر همزمان شده شده است، اما از منظر محتوا، برنامهها مشابه و بر مدار هرسال است و همزمان با روز شهادت آوینی بر سر مزار ایشان حاضر میشویم و با شهدایمان تجدید بیعت خواهیم کرد. همچنین این برنامه علاوه بر مجموعه ستادی حوزه هنری، به طور همزمان در سی و یک استان کشور برگزار میشود و مراسمهای مختلفی برای نام و یاد شهید آوینی در نظر گرفته شده است.
انتخاب چهره هنر انقلاب خارج از چارچوبهای سازمانی
فروزانفر با اشاره به یکی از مهمترین اتفاقات این رویداد گفت: انتخاب و معرفی چهره انقلاب از شاخصتری برنامههای هفته هنر انقلاب است که امسال نیز مشابه هر سال فردی را به عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب و سال انقلاب در مراسم اختتامیه که ۲۷ فروردین ماه برگزار خواهد شد، معرفی خواهیم کرد. همچنین مشابه سال گذشته نیز در رشتههای مختلف چهره سال هنر انقلاب انتخاب میشوند. در بخشهای استانی هم مشابه اتفاقات هرساله، فردی در هر استان به عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب معرفی خواهد شد.
وی در ادامه به ملاکها و معیارهای انتخاب چهره هنر انقلاب اشاره کرد و افزود: ما در رشتههای تخصصی هیئتهای مختلفی را تعیین کردیم که این هیئتها کاندیداهای هر بخش را مشخص کردند. خیلی تاکید داشتیم که در انتخاب اعضای هیئت انتخاب ابهامی به وجود نیاید که چهره هنر انقلاب اسلامی از سازوکارهای درونی حوزه انتخاب شده و این چهرهها سازمانی هستند. ضمن اینکه سعی کردیم هرساله هیئت انتخاب که از افراد شاخص و برجسته حوزه خودشان هستند چهره هنر انقلاب را خارج از چارچوبهای سازمانی انتخاب کنند و امسال نیز هم بر همین مدار حرکت میکنیم.
چهره ماندگار هنر انقلاب در سطح ملی معرفی میشود
فروزانفر تصریح کرد: از اتفاقات مهم امسال، میزان جوایز و سطح آنهاست که مجموع جوایز نسبت به سال گذشته سه برابر شده است. علاوه بر این امسال یک رویداد برگزیده را هم معرفی خواهیم کرد و همچنین یک چهره ماندگار هنر انقلاب در سطح ملی نیز انتخاب خواهیم کرد.
بلیت نیم بهاء سینماهای حوزه هنری و تخفیف ۲۵ درصدی فروشگاههای سوره مهر
وی در ادامه عنوان کرد: هرساله در هفته هنر انقلاب رسم بوده که سینماهای حوزه و انتشارات سوره مهر تخفیف و شرایط فروش خاصی برای مخاطبان لحاظ میکردند که امسال نیز این اتفاق محقق خواهد شد و بر همین اساس تمام سینماهای حوزه هنری روز ۲۶ فروردین ماه با تخفیف ۵۰ فیلمها را اکران خواهند کرد و علاقمندان باید از طریق سایت «گیشه هفت» نسبت به خرید بلیت اقدام کنند. همچنین تخفیف ۲۵ درصدی برای تمام فروشگاههای سوره مهر در سراسر کشور لحاظ شده است.
علی باقری مدیرعامل موسسه سپهر سوره هنر نیز در بخش دیگری از این نشست تاکید کرد: نمایشگاه عکس، هنرهای تجسمی، نمایشگاه مجله سوره و نشستهای تخصصی از جمله برنامههای هفته هنر انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه امسال برای دومین بار است که در رشتههای تخصصی چهره سال هنر انقلاب را معرفی و تقدیر میکنیم، گفت: این بخشها به تفکیک شامل سینما، تئاتر، موسیقی، عکس، پژوهش و ادبیات، طنز، ادبیات پایداری و تجسمی است. در هنرهای تجسمی جمعبندیها در بخش نقاشی و معماری استثنائاً هنوز به پایان نرسیده اما در بخشهای دیگر این هنرمندان به عنوان چهره سال ۱۴۰۱ در هنر انقلاب انتخاب شدهاند که اسامی آنها به شرح زیر است.
تجسمی
بخش گرافیک: مسعود نجابتی
بخش نگارگری: مینا صدری،
بخش تصویرسازی: محمدرضا دوست محمدی
بخش کاریکاتور: محمدحسین نیرومند
شعر و ادبیات
بخش شعر: مهدی جهان دار،
بخش داستان: علی اصغر عزتی پاک
بخش دفاع مقدس: گلستان جعفریان برای کتاب «پاییز آمد»
بخش ادبیات پایداری: هدایت الله بهبودی
* سینمای مستند: محسن اسلام زاده
* انیمیشن: محمد خیراندیش
* سینمای داستانی: حسین دارابی
* هنرهای نمایشی: ایوب آقاخانی
* پژوهش: علی اصغر فهیمی فر
* طنز: مهرداد صدیقی برای کتاب «آبنبات نارگیلی»
* عکس: سیدعباس میرهاشمی
بخش موسیقی: محمدمهدی سیار به عنوان ترانه سرا
یادآوری می شود، هفته هنر انقلاب اسلامی هر ساله، همزمان با سالروز شهادت مرتضی آوینی (شخصیت برجسته هنری و انقلابی) کشور از ۲۰ تا ۲۷ فرودین ماه برگزار میشود و طی آن علاوه بر معرفی چهره برتر هنر انقلاب سال، برنامههای مختلف فرهنگی، هنری در سراسر کشور برگزار خواهد شد. سال گذشته (۱۴۰۰) عبدالحمید قدیریان، هنرمند مطرح کشورمان به عنوان چهره برتر هنر انقلاب معرفی شده بود.
خبرنگار: صبا کریمی
نظر شما